KAM SO ŠLA MIKLAVŽEVA DARILA? PREJEMNIKI SREDSTEV MIKLAVŽEVEGA KONCERTA 2019

 1. OŠ Roje-Domžale,
 2. OŠ Poldeta-Jesenice,
 3. OŠ Danile Kumar-Ljubljana,
 4. OŠ Zalog-Ljubljana,
 5. Waldorfska šola Ljubljana-Ljubljana,
 6. OŠ Borcev za severno mejo-Maribor
 7. OŠ Notranjski odred Cerknica,
 8. OŠ dr. Antona Debeljaka  Hrib-Loški potok,
 9. OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu-Slovenj Gradec,
 10. OŠ Toneta Čufarja-Maribor,
 11. OŠ Loče-Loče
 12. OŠ Vodmat-Ljubljana,
 13. OŠ Jurija Vege Moravče-Moravče,
 14. Dvojezična osnovna šola I Lendava-Lendava,
 15. OŠ Litija-Litija,         
 16. OŠ Maksa Pleteršnika Pišece-Pišece,
 17. OŠ Jožeta Moškriča-Ljubljana,
 18. OŠ Elmire Vatovec Prade-Koper,
 19. OŠ Ljudski vrt-Ptuj

.

Razdelili smo 21.491€.

pomoč JE PREJELO 19 osnovnih šol

širom Slovenije in preko njih SMO POMAGALI

315 osnovnošolceM. 

Veseli nas, da smo v januarju in februarju 2020 razdelili vso zbrano pomoč na Miklavževem koncertu 2019 in da je pomoč že dosegla pomoči potrebne. Razdelili smo 21.491€ pomoči med 19 osnovnih šol širom Slovenije. Preko njih je dobilo pomoč 315 osnovnošolcev. 

Sredstva so bila namenjena kritju stroškov šolskih kosil, izven šolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa so z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912, je potekal že šestindvajsetič zapored.

Iskrena hvala vsem nastopajočim in voditeljema, ki so se vsi odrekli honorarjem za dober namen.

Na Miklavževem koncertu so nastopili vrhunski domači glasbeniki in ansambli: Perpetuum JazzileNuška DraščekRaivenLuka ŠulićNika ZorjanJazzvaAna SokličSimfonični orkesterBig band ter Mladinski in otroški zbor RTV Slovenija, Johannes Dunz, plesalci SNG Opera in Balet Ljubljana ter Kazine, BQLAna Semič BursaćTilen LotričJakob BenedikTrio RupnikNika GoričKomorni zbor Akademije za glasbo ULAljaž BegušLeto Križanič Žorž in Aco Bišćević. Dirigenti Mojca LavrenčičLojze KrajnčanTadej Tomšič in Dušan Hren.

Voditelja sta bila prof. dr. Andreja Gomboc (prof. astronomije, astrofizičarka) in Jure Ivanušič (režiser, igralec, pevec, skladatelj)

Program koncerta in izvedbo so zasnovali v Uredništvu za resno glasbo in balet (Danica Dolinar in Daniel Celarec), ter s pomočjo  Rotary kluba Ljubljana (Jaka Janez Pucihar,  Jaka Pucihar in Edvard Škodič)  ter vseh članov in prijateljev Rotary kluba Ljubljana, ki že 27. let sprejemajo dobrodelne klice v  RTV klicnem centru in seveda stalna ekipa RTV logistike. Stalnica sta tudi  Miha Hočevar z veznim besedilom in režiser Marjan Kučej.

20. februar, 2020