RAZDELILI SMO 35.522€. POMOČ JE PREJELO 32 OSNOVNIH ŠOL ŠIROM SLOVENIJE IN PREKO NJIH SMO POMAGALI 433 OSNOVNOŠOLCEM.

Veseli nas, da smo v januarju in februarju 2019 razdelili vso zbrano pomoč na Miklavževem koncertu 2018 in da je pomoč že dosegla pomoči potrebne. Razdelili smo 35.522€ pomoči med 32 osnovnih šol širom Slovenije. Preko njih je dobilo pomoč 433 osnovnošolcev.

Sredstva so bila namenjena kritju stroškov šolskih kosil, izven šolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa so z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912, je potekal že šestindvajsetič zapored.

Voditelja Miklavževega koncerta igralka Polona Juh in zdravnik Marko Pokorn

Iskrena hvala vsem nastopajočim in voditeljema, ki so se vsi odrekli honorarjem za dober namen.

Na Miklavževem koncertu so nastopili vrhunski domači glasbeniki in ansambli: New Swing Quartet, Jan Plestenjak, Vox Arsana, Simfonični orkester RTV Slovenija (dirigent Simon Dvoršak), Big band RTV Slovenija (dirigent Lojze Krajnčan), Otroški zbor RTV Slovenija, Gregor Volk, Janez Dovč, Goran Krmac, Aljaž Farasin, Urška Arlič Gololičič, baletni solisti SNG Opera in balet Maribor, Tamburjaši, Nikola Pajanović, Uroš Perić, Sandra Feketija, Duo Dendrocopos, plesni klub Zebra, Komorni zbor Dekor, Elvira Hasanagić, Duo Scaramouche, Dunja Vrhovnik, plesalca Plesnega kluba Bolero – Anja Jeršan in Tian Čehić, Liha Rahne, na sporedu pa je bil tudi odlomek iz popularnega muzikala Briljantina. Voditelja sta bila Polona Juh in Marko Pokorn.

Program koncerta in izvedbo so zasnovali v Uredništvu za resno glasbo in balet (Danica Dolinar in Daniel Celarec), ter s pomočjo Rotary kluba Ljubljana (Jaka Janez Pucihar, Jaka Pucihar in Edvard Škodič) ter vseh članov in prijateljev Rotary kluba Ljubljana, ki že 26. let sprejemajo dobrodelne klice v RTV klicnem centru in seveda stalna ekipa RTV logistike. Stalnica sta tudi Miha Hočevar z veznim besedilom in režiser Marjan Kučej.

1. april, 2019