| RAZPIS JE PODALJŠAN DO 31.1.2021 | RAZPIS ZA DODELITEV POMOČI OSNOVNOŠOLCEM, KI ŽIVIJO V TEŽKIH RAZMERAH

| RAZPIS JE PODALJŠAN DO 31.1.2021|

Rotarijci širom Slovenije pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči.

Letošnji 28. Miklavžev koncert, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bo drugačen, saj smo se v luči letošnje 30 letnice ponovne ustanovitve Rotary kluba Ljubljana in omejitev, s katerimi se vsi srečujemo v letošnjem letu, odločili za pregled preteklih 27 let Miklavževega koncerta.

Kot vsako leto, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Izjemoma, za razliko od preteklih let, se sredstva lahko tokrat porabijo tudi za potrebe, vezane na situacijo glede Covid-19, kot npr. šolanje na daljavo. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov agovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija, v soboto, 5. decembra 2020, ob 20.05.  

Zelo bomo veseli, da se nam z dobrodelnim klicem med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, zaupali jim boste svoje podatke in znesek koliko bi želeli podariti. V naslednjih dneh po oddaji boste prejeli položnico na vaš naslov.

  V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo,               

Rotary Klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 in RTV Slovenija

| RAZPIS JE PODALJŠAN DO 31.1.2021|

RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

| RAZPIS JE PODALJŠAN DO 31.1.2021|

1. januar, 2021