| RAZPIS ZA DODELITEV POMOČI OSNOVNOŠOLCEM, KI ŽIVIJO V TEŽKIH RAZMERAH |

Dobrodelni Miklavžev koncert je tradicionalna humanitarna prireditev, ki ga že četrt stoletja pripravljajo z roko v roki RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary District 1912. Letos je na vrsti jubilejni trideseti.

Voditelja 29. Miklavževega koncerta Ajda Smrekar in Sebastjan Cavazza

Kot vsako leto, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Izjemoma, za razliko od preteklih let, se sredstva lahko tokrat porabijo tudi za potrebe, vezane na situacijo glede Covid-19, kot npr. šolanje na daljavo. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

Veseli nas, da smo v januarju in februarju 2021 razdelili vso zbrano pomoč na Miklavževem koncertu 2020 in da je pomoč dosegla pomoči potrebne. Razdelili smo 78.715€pomoči med 61 osnovnih šol širom Slovenije, od teh je pomoč prejelo tudi 5 šol s prilagojenim programom in otroke s posebnimi potrebami. Preko njih je prejelo pomoč 739 osnovnošolcev. 

Vsak koncert je skupen prostovoljni projekt izjemnih stvaritev vrhunskih glasbenih in gledaliških umetnikov v okviru katerega opozarjamo na stiske otrok in zbiramo finančna sredstva zanje. Tako lahko otrokom slovenskih osnovnih šol in šol za otroke s posebnimi potrebami pomagamo pri njihovem razvoju in izobraževanju.

Dobrodelna sredstva so namenjena kritju stroškov osnovnošolcev šolskih kosil, izven šolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin in za udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija, v nedeljo, 5. decembra 2022, ob 20:05.                                      

 Zelo bomo veseli, da se nam z dobrodelnim klicem med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, zaupali jim boste svoje podatke in znesek koliko bi želeli podariti. V naslednjih dneh po oddaji boste prejeli položnico na vaš naslov.

Darujete lahko tudi s pomočjo SMS-sporočil, tako da pošljete besedo MIKLAVZ10 na 1919 in podarili boste 10€ in da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€.  Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.

Darujete lahko že sedaj in vse do konca decembra.

  V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo,               

Rotary klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 in RTV Slovenija

RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

5. november, 2022