Novice

40. predsednik kluba je postal Jurij Ule in bo vodstvo kluba prevzel za predsedniško leto 2019-2020.

V predsedniškem letu 2019-2020 bo predsednikov namestnik Blaž Šterk, tajnika kluba Mathieu Delor in David Lukanovič. Klubski mojster Anton Glavan in zakladnik kluba Aleš Žnidarič.

Dosedanji predsednik Edvard Škodič je predal predsedniško verigo in s tem naloge in dolžnosti novemu predsedniku Juriju Ulrtuu. RC Ljubljana se iskreno zahvaljuje Edvardu Škodiču in njegovi ekipi za trud v preteklem predsedniškem letu.

Na slavnostni predsedniški primopredaji je program vodil Tomaž Bole, ki je tudi poskrbel za glasbeni program-ta je bil še posebej svečan ob zvokih čembala, ko nam je zaigrala čembalistka Eva Dolinšek.

40. predsednik kluba

 

Komisija za izbor štipendije je soglasno izbrala Davida Sotoška za štipendista Rotary kluba Ljubljana in mu namenila 10.000,00 Eur štipendije.

David Sotošek , maturant gimnazije Bežigrad, je zaključil študij prava na Pravni fakulteti, Univerze v Ljubljani . V času študija je bil eden najbolj izstopajočih študentov svoje generacije. Poleg izvrstnih študijskih uspehov je svoje pravno znanje izpopolnjeval v okviru mnogih obštudijskih dejavnostih doma in v tujini in zato prejel več priznanj in nagrad.
V študijskem letu 2019 /20 je sprejet na Magisterski študij na prestižni Oxford University. Izobraževal se bo na področju pravne teorije in pravne filozofije, kjer je oxfordska šola vodilna in določa ton razprave na globalni ravni.

Nagrajencu iskreno čestitamo!

nagradna štipendija

Vladimir Pezdirc, predsednik komisije in Edvard Škodič, predsednik Rotary kluba Ljubljana 2018/2019

Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Komisija za izbor prejemnika štipendije je imela težko nalogo. V izboru smo imeli odlične vloge, vsi kandidati dosegajo nadpovprečne ocene študija in druga visoka priznanja in nagrade za svoje dosežke v dodatnih izobraževanjih, strokovnih tekmovanjih in predstavitvah.

Vsak član žirije je samostojno pregledal vloge in izberal tri kandidate v ožji izbor / prvi v izboru prejme deset točk, drugi devet in tretji osem točk /. Vsak član je predstavil svoj izbor treh kandidatov in ocene. Po razpravi in seštevku doseženih tock sta se v ožji izbor uvrstila dva kandidata, prvi kandidat je prejel 37 točk, drugi pa 27 točk.

V naslednjem krogu je komisija, po daljši razpravi soglasno izbrala Davida Sotoška kandidata s 37 točkami in mu namenila 10.000,00 Eur štipendije.

David Sotošek , maturant gimnazije Bežigrad, je zaključil študij prava na Pravni fakulteti, Univerze v Ljubljani . V času študija je bil eden najbolj izstopajočih študentov svoje generacije. Poleg izvrstnih študijskih uspehov je svoje pravno znanje izpopolnjeval v okviru mnogih obštudijskih dejavnostih doma in v tujini in zato prejel več priznanj in nagrad. V študijskem letu 2019 /20 je sprejet na Magisterski študij na prestižni Oxford University. Izobraževal se bo na področju pravne teorije in pravne filozofije, kjer je oxfordska šola vodilna in določa ton razprave na globalni ravni.

Nagrajencu iskreno čestitamo!

čestitke

Vladimir Pezdirc, predsednik komisije in Edvard Škodič, predsednik Rotary kluba Ljubljana 2018/2019

Izlet v Postojnsko jamo in Predjamski grad

osnovna šola Milke Šobar
Z osnovno šolo Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja smo za en dan postali vitezi in zmaji. Zmaji iz Postojnske jame in vitezi iz Predjamskega gradu. Princesa je zapela v jami, kdor jo je slišal je začel peti zraven in vitezi so ubranili predjamski grad. Bilo je lepo, več pa pokaže kamera na Miklavževem koncertu 2019.

V imenu otrok in Rotary kluba Ljubljana iskrena hvala Parku Postojnska jama in g. Marjanu Batagelju, ki je otrokom omogočil brezplačen ogled jame in gradu.

osnovna šola Milke ŠobarDr. Marko Pokorn in gojenci Zavoda Janez Levec na obisku Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju.

Odšli smo na izlet, Dr. Marko Pokorn in gojenci Zavoda Janez Levec smo obiskali Muzej premogovništva Slovenije v Velenju. Oblekli smo se v rudarska oblačila,površnik, si nadeli čelado, s sabo dobili rudarsko malico in se po Starem jašku iz leta 1888 spustili 160 m v globino.

Edvard Škodič in Tanja Sonc


Smeh, veselje in kamera so nas spremljali nad in pod zemljo. Posneli smo prispevek za Miklavžev koncert 2019 - Kam so šla Miklavževa darila?

Iskrena hvala Muzeju premogovništva Velenje, da so gojencem Zavoda Janez Levec omogočili brezplačen obisk in hvala Marku Pokornu za čas in dobro voljo pod in nad zemljo in za prijateljsko pomoč Rotary kluba Velenje.


KAM SO ŠLA MIKLAVŽEVA DARILA?
PREJEMNIKI SREDSTEV MIKLAVŽEVEGA KONCERTA 2018


OŠ Dragotina Ketteja - NOVO MESTO | OŠ Ljudski vrt – PTUJ | OŠ Loče – LOČE | OŠ Poldeta Stražišarja – JESENICE | OŠ Vodmat – LJUBLJANA | OŠ Zalog – LJUBLJANA | Waldorfska šola Ljubljana – LJUBLJANA | Center za komunikacijo, sluh in govor – PORTOROŽ | OŠ Božidarja Jakca – LJUBLJANA | OŠ Danile Kumar – LJUBLJANA | OŠ Notranjski odred Cerknica – CERKNICA | OŠ Dobova – DOBOVA | OŠ dr. Antona Debeljaka - LOŠKI POTOK | OŠ Elmire Vatovec Prade – KOPER | OŠ Franceta Prešerna – MARIBOR | OŠ Janka Modra - DOL PRI LJUBLJANI | OŠ Litija, podružnica s prilagojenim programom – LITIJA | OŠ Ljubo Šercer – KOČEVJE | OŠ Maksa Pleteršnika – PIŠECE | OŠ Pirniče – ZGORNJE PIRNIČE | OŠ Škofja Loka mesto – ŠKOFJA LOKA | OŠ Toneta Čufarja – MARIBOR | OŠ Slovenj Gradec – SLOVENJ GRADEC | OŠ Toneta Čufarja – LJUBLJANA | OŠ Roje – DOMŽALE | OŠ Milke Šobar-Nataše –ČRNOMELJ | OŠ dr. Slavka Gruma – ZAGORJE OB SAVI | OŠ Janez Levec – LJUBLJANA | OŠ Litija – LITIJA | OŠ Črnomelj – ČRNOMELJ | Plesni klub Zebra – LJUBLJANA, plesalci na invalidskih vozičkih | Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana – LJUBLJANA.


RAZDELILI SMO 35.522€.
POMOČ JE PREJELO 32 OSNOVNIH ŠOL
ŠIROM SLOVENIJE IN PREKO NJIH SMO POMAGALI
433 OSNOVNOŠOLCEM.


Veseli nas, da smo v januarju in februarju 2019 razdelili vso zbrano pomoč na Miklavževem koncertu 2018 in da je pomoč že dosegla pomoči potrebne. Razdelili smo 35.522€ pomoči med 32 osnovnih šol širom Slovenije. Preko njih je dobilo pomoč 433 osnovnošolcev.

Sredstva so bila namenjena kritju stroškov šolskih kosil, izven šolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa so z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912, je potekal že šestindvajsetič zapored.

Iskrena hvala vsem nastopajočim in voditeljema, ki so se vsi odrekli honorarjem za dober namen.

Na Miklavževem koncertu so nastopili vrhunski domači glasbeniki in ansambli: New Swing Quartet, Jan Plestenjak, Vox Arsana, Simfonični orkester RTV Slovenija (dirigent Simon Dvoršak), Big band RTV Slovenija (dirigent Lojze Krajnčan), Otroški zbor RTV Slovenija, Gregor Volk, Janez Dovč, Goran Krmac, Aljaž Farasin, Urška Arlič Gololičič, baletni solisti SNG Opera in balet Maribor, Tamburjaši, Nikola Pajanović, Uroš Perić, Sandra Feketija, Duo Dendrocopos, plesni klub Zebra, Komorni zbor Dekor, Elvira Hasanagić, Duo Scaramouche, Dunja Vrhovnik, plesalca Plesnega kluba Bolero – Anja Jeršan in Tian Čehić, Liha Rahne, na sporedu pa je bil tudi odlomek iz popularnega muzikala Briljantina. Voditelja sta bila Polona Juh in Marko Pokorn.

Program koncerta in izvedbo so zasnovali v Uredništvu za resno glasbo in balet (Danica Dolinar in Daniel Celarec), ter s pomočjo Rotary kluba Ljubljana (Jaka Janez Pucihar, Jaka Pucihar in Edvard Škodič) ter vseh članov in prijateljev Rotary kluba Ljubljana, ki že 26. let sprejemajo dobrodelne klice v RTV klicnem centru in seveda stalna ekipa RTV logistike. Stalnica sta tudi Miha Hočevar z veznim besedilom in režiser Marjan Kučej.

polona juh in marko pokorn
Voditelja Miklavževega koncerta igralka Polona Juh in zdravnik Marko Pokorn.


NEPRIČAKOVANO
MIKLAVŽEVO DARILO – VELIKI TELESKOP


Že pred Miklavževem koncertom, novembra 2018, smo prejeli telefonski klic. Klic dobrotnika, Mateja Kovača, ki je prispeval zračne posnetke Cerkniškega jezera, ki smo jih potrebovali za oddajo. Preko te dobrodelne geste se je Miklavž dotaknil gospoda Mateja Kovača: »Želel bi vam podariti teleskop, za osnovnošolce, vi pa izberite osnovno šolo, kateri bo prišel prav. Zelo lepo skrbite za osnovnošolce in želim prispevati k temu«. Strinjali smo se in dogovori o izvedbi so stekli. Iskali smo primerno šolo in jo našli v Turnišču v Prekmurju. Poklicali smo na OŠ Turnišče in telefonski klic s profesorjem Bojanom Jandrašičem, ki vodi astronomski krožek je prinesel še večje presenečenje. »..teleskop bi nam podarili? Sem prav slišal… DOBSON SkyWatcher GOTO 400? … saj ne morem verjet … tega nima nobena šola v Sloveniji … to je kot bi nam podarili avtomobil Tesla…. Pa vi veste, da je velik skoraj dva metra in da se ga upravlja s pomočjo računalnika? …res ne morem verjet…« In potem smo odšli s kombijem k gospodu Mateju Kovaču – dobrotniku in komaj naložili teleskop. Res je bil velik in težak, še dobro, da smo imeli zelo velik kombi. Vsi skupaj smo se odpeljali odpeljali v Turnišče. Bilo je veliko veselja, otroci, učitelji, vodja astronomskega krožka Bojan Jandrašič in ravnateljica gospa Melita Olaj sta se iskreno zahvalila donatorju Mateju Kovaču in nam, ki smo z veseljem pomagali, da je donacija prišla v prave roke. Veseli nas, da se bodo zvezde približale otrokom vseh osnovnih šol v Prekmurju.

teleskop
kombi
Še dobro, da smo imeli zelo velik kombi.
cilj
Teleskop je prispel na cilj - na Osnovno šolo Turnišče.
skupna
Dobrotnik Matej Kovač, Bojan Jandrašič, Jaka Pucihar, ravnateljica Melita Olaj, predsednik Edvard Škodič z Velikim teleskopom na Osnovni šoli Turnišče

Teleskop se bo nahajal na stalni lokaciji v Markovcih na Goričkem. Tam so na idiličnem kraju obnovili nekdanjo šolo in jo spremenili v turistično-nastanitveni center Peterloug. Teleskop bo tako na razpolago vsem šolam in učencem, ki bodo bivali v domu Peterloug. Ljubljana, 28.3. 2019

Edvard Škodič
PREDSEDNIK, 2018/2019 | ROTARY KLUB LJUBLJANA

Razpis nagradne štipendije za šolsko leto 2019/2020


ROTARY KLUB LJUBLJANA razpisuje NAGRADNO ŠTIPENDIJO za šolsko leto 2019/2020 za nadpovprečno nadarjene ljubljanske dijake in študente.

Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini.

Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Vabimo vas, da svojo prijavo, najkasneje do petka 12. APRILA 2019, pošljete na naslov:

Rotary klub Ljubljana
Komisija za podelitev nagradne štipendije
Grand hotel Union
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana

Prejemnik štipendije bo razglašen do petka 17. MAJA 2019 na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.
Svečana podelitev štipendije bo v sredo 12. JUNIJA 2019 v GH Union.

RAZPIS
POGOJI

Edvard Škodič in Katja Brezovar
Edvard Škodič
Predsednik Rotary kluba Ljubljana, 2018/2019
Veliki rotarijski ples 2017
Spoštovani!
v soboto, 2. februarja, vas ob 19. uri vabimo
v Grand hotel Union, na tradicionalni,

že 30. veliki rotarijski ples.

Tudi tokrat se bomo zavrteli v slogu ideje,
da se dobro vrača z dobrim.
Plesali bomo s plemenitim namenom
in z zbranimi sredstvi pomagali nadarjenim
študentom na njihovi poti.
Za glasbeno podlago bodo poskrbeli
ansambel Gala Dance Orchestra in njihovi solisti.

Počaščeni bomo, če se nam boste pridružili!
Vabim vas, da se nam pridružite na dobrodelnem
gala plesu in z nami gradite zgodbo o dobrodelnosti,
ki osvetljuje pot v prihodnost.

Vljudno vabljeni!
Edvard Škodič
predsednik Rotary klub Ljubljana 2018/2019
Cena vstopnic, ki vključuje večerjo
in dobrodelni prispevek znaša 120 EUR.
Za dodatne informacije, vstopnice in rezervacijo miz
nas prosim kontaktirajte.

M: +386 (0)41 752 852
@: vrp@rotary-klub-lj.si
W: www.rotary-klub-lj.si

RAZPORED MIZ

VABILO

Razpis nagradne štipendije za šolsko leto 2019/2020

ROTARY KLUB LJUBLJANA razpisuje NAGRADNO ŠTIPENDIJO za šolsko leto 2019/2020 za nadpovprečno nadarjene ljubljanske dijake in študente.
Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini.

Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Vabimo vas, da svojo prijavo, najkasneje do petka 12. APRILA 2019, pošljete na naslov:
Rotary klub Ljubljana
Komisija za podelitev nagradne štipendije
Grand hotel Union
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana

Prejemnik štipendije bo razglašen do petka 17. MAJA 2019 na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.

Svečana podelitev štipendije bo v sredo 12. JUNIJA 2019 v GH Union.

Razpis

Vloga za šole


Edvard Škodič
Predsednik Rotary kluba Ljubljana, 2018/2019

Razglasitev prejemnika nagradne štipendije Rotary kluba Ljubljana za leto 2018

Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Edvard Škodič in Tanja Sonc

Komisija za izbor prejemnika štipendije je imela težko nalogo, kajti vsi kandidati, ki so oddali vloge imajo izjemne študijske rezultate, reference in priporočila uglednih strokovnjakov ter profesorjev domačih in tujih univerz. Vsi kandidati so dosegali visoko povprečno oceno v času študija in najvišje ocene za svoja zaključna diplomska dela. Ob tem so prejeli tudi množico mednarodnih nagrad in priznanj.

Po pregledu gradiva v prvem krogu ocenjevanja je komisija v ožji izbor izbrala pet kandidatov, ki so posebej izstopali z izredno visokim povprečjem ocen in odmevnimi mednarodnimi referencami na svojih strokovnih področjih.

V naslednjem krogu je komisija ob ponovnem pregledu gradiva za letošnjega štipendista Rotary kluba Ljubljana soglasno izbrala Katjo Brezovar (Master kemija) in ji namenila 7.000,00 Eur. Preostali del štipendijskega sklada v višini 3.000,00 Eur pa je dodelila Patriciji Crnkovič (2. Letnik CODART, ples).

Obema prejemnicama štipendije iskreno čestitamo!

Edvard Škodič, predsednik Rotary kluba Ljubljana

Donacija skic Božidarja Jakca

V soboto 22.9.2018 je Rotary klub Ljubljana in predsednik kluba Edvard Škodič izročil v trajno last Galeriji Božidar Jakac, 15 originalnih Jakčevih skic-portretov, na katerih so skicirani člani Rotary kluba med leti 1934-1941 in zbirko kratkih verzov o članih kluba iz leta 1939, katere je Božidar Jakac ohranil kot drag spomin na svoje prijatelje.

Člani Rotary kluba Ljubljana s skicami Božidarja Jakca
Člani Rotary kluba v Kostanjevici na Krki 22. 9. 2018

Ob svečani izročitvi v samostanski cerkvi galerije sta donacjsko pogodbo o izročitvi skic podpisala predsednik Rotary kluba Ljubljana Edvard Škodič in direktor galerije Goran Milovanovič. Svečani izročitvi sta prisostvovala tudi predhodni direktor galerije Bojan Božič in dr. Andrej Smrekar, muzejski svetnik in predsednik sveta zavoda in mnogi člani Rotary kluba Ljubljana. Veliko pozornosti pa je požel prisotni ustanovni član kluba Peter Breznik, danes 90 letnik, ki je skice ob ustanovitvi kluba prejel od vdove Tatjane Jakac.

Božidar Jakac je bil član Rotary kluba Ljubljana med leti 1934 – 1941, ko je fašizem in okupacija Ljubljane prepovedala Rotary. Božidar Jakac je tako med klubskimi sestanki in izleti kluba svoje prijatelje skiciral na manjše liste papirja ali servete.

Skice so prišle v last Rotary kluba Ljubljana preko člana kluba Petra Breznika, ki se je osebno poznal z Tatjano Jakac in mu jih je izročila ob ponovni ustanovitvi Rotary klub Ljubljana leta 1990. 15 skic, skupaj s kratkimi verzi, ki so jih člani kluba spesnili eden o drugem in jih recitirali na svojem jubilejnem 400. sestanku leta 1939, je Božidar Jakac ohranil kot drag spomin na svoje članstvo in prijatelje v Rotary klubu.

Skice skupaj z verzi izražajo pomemben košček v mozaiku življenja Božidarja Jakca. Rotary klub mu je veliko pomenil, saj je bil preko njega v stiku s svetom, drugimi klubi po svetu in v zelo raznolikem prijateljskem okolju v klubu, saj je statut kluba dovoljeval samo 2 člana istega poklica v klubu, kar velja še danes kot pravilo v strukturi članstva Rotary klubov.

V klubu so bili njegovi prijatelji in sočlani tako Viktor Naglas, lastnik tovarne pohištva J.J. Naglas, arhitekt Josip Costaperaria, slikar Gojmir Anton Kos, dr. Ivan Slokar, bankir in letalski izumitelj, Franc Heinrihar, veletrgovec z lesom, Mirko Polič, direktor Opere, če omenim nekaj pomembnejših.

Za nekaj skic vemo, da so nastale leta 1936, na ladji Kralj Petar na plovbi v Benetke, ko so mnogi rotarijci skupaj z družinskimi člani obiskali veliko rotarijsko konferenco v Benetkah, katere se je udeležilo preko 800 rotarijcev iz evropskih držav. Tako na skicah iz te plovbe najdemo celo premierja Kraljevine Jugoslavije Milan Stojadinovića, politika in člana Rotary kluba Beograd. Božidar Jakac se je poti v Benetke udeležil skupaj s soprogo Tatjano Jakac, na tej poti posnel tudi kratek film, ki se je ohranil v Arhivu Slovenije in tako svoj drag spomin ohranil za nas na filmskem traku.

Skice smo prvič predstavili javnosti v naši jubilejni knjigi, ki je obeležila 20 let našega kluba. Ob 25 letnici kluba smo nekatere od 15 portretov reproducirali na stenah klubske sobe »Rotary salon« v hotelu Union v Ljubljani in tako obeležili 85 let rotarijske tradicije v Ljubljani.

Petra Breznika sem prosil za opis spomina, ko mu je Tatjana Jakac izročila skice in je napisal sledeče:

»Dragi Edi,
hvala za poslano pismo. Vdova Božidarja Jakca me je povabila v njihovo stanovanje, da mi izroči zapuščino B. Jakca, ki se nanaša na njegovo delovanje v Rotary klubu Ljubljana. Tako mi je izročila tudi karikature na papirnatih servietah, ki jih je skiciral B. Jakac, ob sestankih v hotelu Union. Izrecno mi je omenila, da so karikature delo B. Jakca.
Pozdrav Peter«

Dodal bi kot zanimivost, da je imela Tatjana Jakac veliko zaupanje do Petra Breznika, saj je Božidar Jakac portretiral tudi njegovo babico Josipino in je Peter Breznik hodil z njo kot otrok v atelje, ko jo je Božidar Jakac portretiral. Gre za znan portret Josipina Petkova, objavljen tudi v razstavnem katalogu Jakčeve razstave iz leta 1938.

Edvard Škodič
Predsednik Rotary kluba Ljubljana, 2017/2018

Rotary klub Ljubljana ima novega predsednika

39. predsednik kluba je postal Edvard Škodič in bo vodstvo kluba prevzel za predsedniško leto 2018-2019.

Novi Predsednik

V predsedniškem letu 2018-2019 bo predsednikov namestnik Janez Gril, tajnika kluba Mathieu Delor in Martin Šafar. Klubski mojster Anton Glavan in zakladnik kluba Blaž Šterk.

Dosedanji predsednik Aleš Žnidarič je predal verigo in s tem naloge in dolžnosti predsednika Edvardu Škodiču. RC Ljubljana se iskreno zahvaljuje Alešu Žnidariču in njegovi ekipi za trud v preteklem predsedniškem letu.

Na slavnostni predsedniški primopredaji je program vodil Tomaž Bole in napovedal prvo glasbeno točko v izvedbi naše štipendistke violinistke Tanje Sonc in Ribala Molaeba.

V klub smo sprejeli novega člana kluba, g. Marka Podkubovška. Predstavil ga je njegov boter Aleš Žnidarič. Marko je bil rojen leta 1946 v Salzburgu, nato so živeli v Ločah. Študiral je tehniko, se ukvarjal s turizmom in vodil ameriško izpostavo Atlasa. Potem je odšel v ZDA, ustvaril podjetje in 38 let preživel tam. Nato je vse prodal, se vrnil in ustanovil podjetje Dubrovnik Travel. Po upokojitvi se je lotil obnavljanja kartuzijanskih vinogradov. Prijatelju Marku želimo iskreno dobrodošlico v klub.

Sledila je predstavitev dela RAC Ljubljana, ki ga je povzel predsednik Matej Gostiša, nato predstavitev IW kluba, ki ga je predstavila predsednica Alenka Košorok Humar.

Sledila podelitev priznanja Paul Harris našemu članu Francu Hočevarju za vodenje kluba 2016/17 in sodelovanje v Handicampu. Franc Hočevar se je za priznanje zahvalil in dejal, da je po 19 letih delovanja kot blagajnik kluba postal predsednik, kar je bila zanj dragocena izkušnja.

Sledila je druga glasbena točka. Zapela je naša druga štipendistka sopranistka Irena Preda.

Razpis nagradne štipendije za šolsko leto 2018/19

Rotary klub Ljubljana razpisuje nagradno štipendijo za šolsko leto 2018 / 2019.

Razpis nagradne štipendije
Vladimir Pezdirc (RC Ljubljana), prejemnik štipendije za leto 2017 Jernej Zorman in Aleš Žnidarič (predsednik RC Ljubljana 2017/2018)

Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini. Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Vabimo vas, da svojo prijavo, najkasneje do 30.06.2018, pošljete na naslov:
Rotary klub Ljubljana
Komisija za podelitev nagradne štipendije
Grand hotel Union
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana

Razpis nagradne štipendije
Prejemnik štipendije za leto 2017 Tilen Tršelič in Aleš Žnidarič (predsednik RC Ljubljana 2017/2018)

Prejemnik štipendije bo razglašen SEPTEMBRA 2018 na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.
Svečana podelitev štipendije bo SEPTEMBRA 2018 v GH Union.

RAZPIS

POGOJI

Aleš Žnidarič
Predsednik Rotary kluba Ljubljana, 2017/2018

Veliki rotarijski ples 2018

Spoštovani!

v soboto, 3. februarja, vas ob 19. uri vabimo v Grand hotel Union, na tradicionalni, že 29. veliki rotarijski ples. Tudi tokrat se bomo zavrteli v slogu ideje, da se dobro vrača z dobrim. Plesali bomo s plemenitim namenom in z zbranimi sredstvi pomagali nadarjenim študentom na njihovi poti.

Veliki rotarijski ples 2018

Za glasbeno podlago bodo poskrbeli ansambel Gala Dance Orchestra in njihovi solisti. Večer bo vodila Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

Počaščeni bomo, če se nam boste pridružili!

Vabim vas, da se nam pridružite na dobrodelnem gala plesu in z nami gradite zgodbo o dobrodelnosti, ki osvetljuje pot v prihodnost.

Vljudno vabljeni!
Aleš Žnidarič
predsednik Rotary klub Ljubljana 2017/2018

Cena vstopnic, ki vključuje večerjo in dobrodelni prispevek znaša 120 EUR.

Za dodatne informacije, vstopnice in rezervacijo miz nas prosim kontaktirajte.
M: +386 (0)41 752 852
@: vrp@rotary-klub-lj.si

RAZPORED MIZ

VABILO

25. Dobrodelni Miklavžev koncert

V Rotary klubu Ljubljana pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Na letošnjem 25. Miklavževem koncertu, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Štipendije

Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem potrebujemo pomoč osnovnih šol. Če imate na šoli otroka ali več otrok, za katere veste, da bi z našo pomočjo lažje segli po znanju in se tako bolje pripravili na prihodnost, vas prosimo, da na nas v otrokovem imenu, seveda s privolitvijo staršev, naslovite vlogo za pomoč razpisa Rotary kluba Ljubljana za dodelitev pomoči otrokom iz socialno šibkih družin.

Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate v soboto, 2. decembra 2017, ob 20. uri, ter s pomočjo SMS-sporočil MIKLAVZ5 na 1919, ki jih bo mogoče pošiljati vse do konca decembra.

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo,
Rotary Klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 Slovenija in RTV Slovenija

RAZPIS

VLOGA ZA ŠOLE

Štipendista RC Ljubljana v letu 2017 sta Jernej Zorman in Tilen Tršelič. Čestitamo.

V predpisanem roku je prispelo 22 vlog za dodelitev štipendije, ki jo podeljuje Rotary klub Ljubljana. Vse prispele vloge so vsebovale vse zahtevane dokumente in dokazila, ki jih predvideva pravilnik o dodelitvi štipendij RC Ljubljana.

Štipendije

Vsi kandidati so dosegli visoko povprečno oceno ob množici mednarodnih nagrad in priznanj. Po pregledu gradiva je komisija v ožji izbor izbrala šest kandidatov / Jernej Zorman, Ana Dolžan, Patricija Crnkovič, Petra Herič, Tilen Tršelič, Tomislav Kostevc/ ki so posebej izstopali z izredno visokim povprečjem ocen in mednarodnimi referencami na svojih strokovnih področjih.

V naslednjem krogu je komisija ob ponovnem pregledu gradiva za letošnjega štipendista RC Ljubljana soglasno izbrala Jerneja Zormana in mu namenila 7.000,00 Eur. Preostali del štipendijskega sklada v višini 3.000,00 Eur pa je dodelila Tilnu Tršeliču.

Jernej Zorman je študent tretjega letnika Medicinske fakultete Univerze v Oxfordu. Prvi dve leti študija je opravil z odliko in dobil Gibsovo nagrado za najvišjo povprečno oceno izmed 146 študenti na izpitih prvega letnika. V sodelovanju z Wetherall Institute of Molecular Medicine – Oxford pripravlja diplomsko nalogo iz vloge imunskega sistema, natančneje nevtrofilcev v patogenezi tuberkoloze in imunoterapiji raka. Ugledni profesorji Univerze Oxford in omenjenega instituta v svojih priporočilih predvsem izpostavljajo njegove izredne raziskovalne sposobnosti in inovativnost v raziskovalnih pristopih. Ob vseh izrednih dosežkih moramo seveda omeniti tudi njegove tri primarne znanstvene članke in enega preglednega ter njegovo aktivno udeležbo na International Medical Sudent Conference, Graz 2016 in Leiden 2017.

Tilen Tršelič je študent tretjega letnika programa Biokemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Njegovo povprečje ocen je 9,2. Študij bo nadaljeval na Magisterskem program Biokemije na Uppsala University – Švedska. Profesorji fakultete in vodilni raziskovalci labaratorija Acies Bio posebej izpostavljajo njegovo zanesljivost, natančnost, vztrajnost in predvsem njegovo izredno predanost raziskovalnemu delu na področju biokemije.

Vabilo na 25. Dobrodelni Miklavžev koncert

Nedelja, 5. novembra 2017 ob 20. uri
Unionska dvorana, Grand Hotel Union, Ljubljana

Dobrodelni Miklavžev koncert

Dobrodelni Miklavžev koncert že četrt stoletja pripravljata z roko v roki Rotary kljub Ljubljana in Televizija Slovenije, pri sami organizaciji pa je zelo vključen tudi Rotaract klub Ljubljana. Vsak koncert je posvečen izbrani temi, s katero, s pomočjo izjemnih stvaritev vrhunskih glasbenih in gledaliških umetnikov, opozarjamo na stiske otrok in zbiramo finančna sredstva zanje. Tako lahko otrokom ljubljanskih in drugih osnovnih šol pomagamo pri njihovem razvoju in izobraževanju.

V bogato oblikovanem letošnjem programu bodo nastopili Mate Bekavac, Vita Mavrič, Oto Pestner, Nuša Derenda, Damjana Golavšek, Alenka Godec, Simona Vodopivec, Nina Strnad, Manca Izmajlova, Dorotea Senica, Vesna Velušček, Klemen Golner, Rebeka Lokar, Renzo Zulian, Ana Čop, Carmen manet, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija in Bilbi, Saksofonski orkester SOS junior z dirigentom Vidom Pupisom, baletni plesalci Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ter Simfonični orkester RTV Slovenija z dirigenti Simonom Krečičem, Tadejem Tomšičem in Mojmirjem Sepetom. Koncert bosta povezovala Viki Grošelj in Ljoba Jenče.

Vaša vstopnica bo donacija, ki jo boste prispevali v skrinjico ob vhodu v dvorano.

Miklavžev koncert bo TV Slovenija predvajala v soboto, 2. decembra ob 20.00 na prvem programu. Otrokom lahko donirate tudi neposredno na račun Rotary kluba Ljubljana: SI56-0201-0009-2221-746, ki je odprt pri NLB, z namenom: Miklavž.

Razpis nagradne štipendije za šolsko leto 2017/18

Rotary klub Ljubljana razpisuje nagradno štipendijo za šolsko leto 2017 / 2018.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV PODALJŠAN DO 30.6. 2017!

Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini. Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Veliki rotarijski ples 2015


Vabimo vas, da svojo prijavo, najkasneje do 01.06.2017, pošljete na naslov:
Rotary klub Ljubljana
Komisija za podelitev nagradne štipendije
Grand hotel Union
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana

Prejemnik štipendije bo razglašen SEPTEMBRA 2017 na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.
Svečana podelitev štipendije bo SEPTEMBRA 2017 v GH Union.

Franc Hočevar
Predsednik Rotary kluba Ljubljana, 2016/2017

Dodatne informacije in razpisni pogoji

25 let Rotary kluba Ljubljana

Rotary klub Ljubljana je v petindvajsetih letih izpeljal številne akcije, dobrodelne, humanitarne in človekoljubne narave, ki jih združene na kratko predstavljamo v publikaciji - 25 let Rotary kluba Ljubljana.

Veliki rotarijski ples 2017

Bodisi množične bodisi enkratne so akcije plod prizadevanj in dosežkov članov, ki so rotarijstvo sprejeli kot način življenja ter v njem našli smisel svojega delovanja v družinskem, družbenem ali poslovnem okolju. S spoštovanje, zaupanjem in toleranco odražajo aktivnosti in dejavnosti kluba skrb za skupnostno dobro. Nekatere akcije, kot sta Miklavžev koncert in Veliki rotarijski ples kljub dolgi tradiciji ostajata sodobno naravnana in z odzivanjem na aktualne problematike večata možnosti ranljivih in pomoči potrebnih.

Korenine slovenskega rotarijstva segajo daleč nazaj, v obdobje pred 85 leti. Z dolgoletno prekinitvijo po vojni se je od 80-ih let preteklega stoletja pa do danes toliko opomoglo, da je v letu 2011 dočakalo tudi svoj distrikt. Kljub novim nalogam, širjenju delovanja in večjim odgovornostim pa je v tem času dokazalo, da tudi v novo obdobje vstopa z velikim spoštovanjem rotarijske tradicije in zgodovine.

O prvih korakih Rotary kluba Ljubljana govorimo v drugi polovici publikacije, ki ga dopolnjujemo z izjemno zgodbo o domiselnem načinu komuniciranja članov v času, ko rotarijstvo na slovenskih tleh ni bilo politično dovoljeno ali družbeno sprejeto.

Veliki rotarijski ples 2017

Spoštovani!

v soboto, 4. februarja, vas ob 19. uri vabimo v Grand hotel Union, na tradicionalni, že 28. veliki rotarijski ples. Tudi tokrat se bomo zavrteli v slogu ideje, da se dobro vrača z dobrim. Plesali bomo s plemenitim namenom in z zbranimi sredstvi pomagali nadarjenim študentom na njihovi poti.

Veliki rotarijski ples 2017

Za glasbeno podlago bodo poskrbeli ansambel Fake Orchestra in njihovi solisti. Večer bo vodila Nuša Lesar.

Počaščeni bomo, če se nam boste pridružili!

S spoštovanjem,
Franc Hočevar
Predsednik RC Ljubljana 2016/2017

Dodatne informacije, nakup vstopnic in rezervacij miz:
M: +386 (0)41 861 000
@: vrp@rotary-klub-lj.si

RAZPORED MIZ

VABILO

Dobrodelni Miklavžev koncert za osnovnošolce v stiski

Razpis - 24. Miklavžev koncert

Že štiriindvajsetič zapored v organizaciji, Rotary kluba Ljubljana, RTV Slovenija in Rotary Districta 1912 je potekal dobrodelni Miklavžev koncert.

Med koncertom smo zbrali 31.000 evrov, zbrana sredstva pa bodo letos namenjena slovenskim osnovnošolcem, ki "zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki".

Sredstva lahko do konca decembra darujete s SMS-sporočilom MIKLAVZ5 na 1919. Prispevate lahko tudi med ponovitvijo oddaje v torek 6. decembra ob 17.15 na 2. programu TV Slovenija.

Sredstva bodo namenjena za zunajšolskih dejavnosti, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolci pa se bodo z zbranimi sredstvi lahko udeležili tudi šol v naravi ter šolskih ekskurzij.

Program sta povezovala Nuška Drašček Rojko in Vasilij Žbogar, na koncertu pa so nastopili: Oto Pestner, Eva Černe, Jan Plestenjak, Pevski zbor in Godalni orkester Glasbenih šol Rakovnik in Vrhnika, Jerko Novak, Vanja Bizjak Podlesek, Eva Boto, Simfonični orkester RTV Slovenija, Simon Dvoršak, Zala Vidic, Urban Stanič, Big band RTV Slovenija, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, Tanja Sonc, Jazzva, Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš, Gregor Zagorc, Irena Yebuah Tiran, Mojca Bitenc, Lojze Krajnčan, English Student Theatre II. gimnazije Maribor, Petar Đorčevski, Rita Pollacchi, Martin Sušnik, Nina Dominko, Tim Ribič, Andrej Omejc, Nejc Pačnik, Sejmarji, ŽVS Oda Moravče, Karin Možina, Gregor Volk, Godalni kvartet Academia, Nejc Kamplet, Trobilni kvintet TrobiNOVA in Ana Bezjak.

Video posnetek koncerta

Razpis - 24. Miklavžev koncert

Razpis - 24. Miklavžev koncert

Drage rotarijke, dragi rotarijci in prijatelji

V nedeljo, 4. decembra ob 20.30 bo na 1. programu RTV Slovenije že 24. Miklavžev koncert. To je že 24. prireditev, ki jo je zastavil Rotary klub Ljubljana, in pred leti prevzel tudi Rotary district 1219 kot vserotarijski projekt. Tako kot do sedaj bo tudi letošnji Miklavžev koncert nadvse zanimiv. Izvajali ga bodo priznani pevci, plesalci in glasbeniki. Značilnost letošnjega koncerta je tudi ta, da sodeluje mnogo mladih zborov iz osnovnih šol. Vseh nastopajočih je več kot 500. Rdeča nit tega koncerta so mjuzikli, v katerih nastopajo zbori in priznani pevci ter glasbeniki.

Letošnja voditelja Miklavževega koncerta sta Nuška Drašček in Vasilij Žbogar. Kot veste, se ob tej priložnosti zbira tudi denarna sredstva, ki jih bomo darovali otrokom, katerih starši ne morejo pokriti vseh stroškov svojih otrok v osnovni šoli. Denar zbiramo za doplačilo šole v naravi, za različne obšolske dejavnosti in za nakup nujnih šolskih potrebščin. Tako kot prejšnja leta bomo lahko med koncertom poklicali na izpisano telefonsko številko in tako darovali svoj prispevek. V prostorih RTV bo več kot 50 prostovoljcev, ki bodo pridno dvigovali telefone, zapisovali podatke klicateljev in zneske, ki so jih pripravljeni darovati.

Drage rotarijke in dragi rotarijci, prosim, da si ta večer vzamete čas, se usedete pred televizijski ekran in predvsem uživate v dogodku. In seveda, da nas pokličete in prispevate k humanitarnemu delu Miklavževega koncerta.

Hvala za vašo pozornost in vaše darilo.

Predsednik Rotary kluba Ljubljana
Franc Hočevar

Predsednik klubov Distrikta 1219
Jože Zadravec

Razpis

Vloga za šole

Rotary štipendijo prejme Žiga Urankar

Stipendija

Rotary klub Ljubljana ob podpori vseh slovenskih Rotary klubov vsako leto na dobrodelnem Velikem rotarijskem plesu s pomočjo dražbe umetniških del, srečelova in prispevkov zbira sredstva za štipendije mladih, nadarjenih študentov in dijakov, s čimer želi prispevati k spodbujanju študija in kakovosti dela mladih.

Letos smo zbrali 6.000 evrov in štipendijo v tej vrednosti prejme Žiga Urankar. Čestitamo.

Žiga Urankar končuje magistrski študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral z 10. Veliko pomaga ostalim študentom na univerzi in ima izreden socialni čut. Štipendijo prejme za študij prava na Harvardu.

Štipendijo sta mu predala predsednik Rotary kluba Ljubljana Janko Zrim in predsednik izborne komisije za štipendijo Vladimir Pezdirc na slovesnosti v GH Union ob predsedniški primopredaji 15.6.2016.

Razpisane nagradne štipendije za šolsko leto 2016/17

Rotary kluba Ljubljana razpisuje nagradne štipendije za šolsko leto 2016 / 2017.

Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini. Cilj vsakoletnih nagradnih štipendij Rotary kluba Ljubljana je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvijanje kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Veliki rotarijski ples 2015


Vabimo vas, da svojo prijavo, najkasneje do 10.06.2016, pošljete na naslov:
Rotary klub Ljubljana
Komisija za podelitev nagradne štipendije
Grand hotel Union
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana

Dodatne informacije in razpisni pogoji

Veliki rotarijski ples 2016

Spoštovane plesalke in plesalci,

V soboto 30. januarja ob 19. uri se dobimo v veliki dvorani Grand hotel Uniona, ko bomo zaplesali za zabavo in dobro delo na tradicionalnem Velikem rotarijskem plesu.

Veliki rotarijski ples 2015


Zaplešimo in družimo se za nadarjene mlade!

S spoštovanjem,
Janko Zrim
predsednik RC Ljubljana

Informacije, vstopnice in razpored miz: 041 861 000

RAZPORED MIZ

CENA VSTOPNICE: 120€

Razpis - 23. Miklavžev koncert

Razpis - 23. Miklavžev koncert

Spoštovani!

V Rotary klubu Ljubljana pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Na letošnjem 23. Miklavževem koncertu, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem potrebujemo pomoč osnovnih šol. Če imate na šoli otroka ali več otrok, za katere veste, da bi z našo pomočjo lažje segli po znanju in se tako bolje pripravili na prihodnost, vas prosimo, da na nas v otrokovem imenu, seveda s privolitvijo staršev, naslovite vlogo za pomoč razpisa Rotary kluba Ljubljana za dodelitev pomoči otrokom iz socialno šibkih družin.

Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga lahko na 1. Programu TV Slovenija ogledate v nedeljo, 6. decembra 2015, ob 20. uri, ter s pomočjo SMS-sporočil MIKLAVZ5 na 1919, ki jih bo mogoče pošiljati vse do 20. decembra.

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljam,
Janko Zrim,
Predsednik Rotary Klub Ljubljana

Razpis

Vloga za šole

Razpisane štipendije za leto 2015/16

Razpisane štipendije za leto 2015/16

Razpis je namenjen nadarjenim dijakom in študentom za študij in raziskovalno delo v Sloveniji ali tujini. Prijavo pošljite najkasneje do 31. maja 2015.

Rotary klub Ljubljana v sodelovanju z ostalimi ljubljanskimi Rotary klubi že vrsto let podeljuje štipendije mladim nadarjenim dijakom ali študentom in jih podpira na njihovi strokovni poti. Cilj štipendij je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvoj kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Spodaj je objavljen razpis za štipendije in razpisni pogoji s podrobnejšimi navodili. Prijave na razpis sprejemamo na naslov Rotary kluba Ljubljana najkasneje do 31. maja 2015.

Razpis

Razpisni pogoji

Pogovor z Rajkom Bukovcem

Pogovor z Rajkom Bukovcem

Rajko Bukovec v pogovoru obuja spomine na svojo mladost v Sloveniji in življenja v Kanadi, kjer se je prvič srečal z Rotary klubom. Leta 1980 postal predsednik Rotary Club of St. Catharines in porodila se mu je ideja, da bi rotarijsko dejavnost obudil v Sloveniji.

Link na stran http://www.rotary-klub-lj.si/zgodovina/zgodovina_po_1991

Veliki rotarijski ples 2015

Spoštovani,

v soboto 14. februarja vas ob 19. uri vabimo v Grand hotel Union, kjer se bomo na pustno sobotno Valentinovo zavrteli z idejo, da se dobro vrača z dobrim. Že šestindvajsetič bomo plesali s plemenitim namenom in z zbranimi sredstvi pomagali izjemnim študentom na njihovi poti. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli Šok Orchestra z Ano Soklič, večer pa bo vodila Katarina Mala.

Veliki rotarijski ples 2015

Gostje večera bodo:

  • Irena Yebuah, mezzosopran
  • Anja Strajnar, pevka
  • Danijela Pintarić, sopran (Zagreb)
  • Ana Rucner, violončelo (Zagreb)

Počaščeni bomo, če se nam boste pridružili!

S spoštovanjem,
Danijel Petrovič
predsednik RC Ljubljana

Informacije, vstopnice in razpored miz:
Rotary klub Ljubljana, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana
041 861 000, http://www.rotary-klub-lj.si/

CENA VSTOPNICE: 120€

RAZPORED MIZ

Prireja RC Ljubljana v sodelovanju z drugimi Rotary klubi iz Ljubljane

Razpis - 22. Miklavžev koncert

Spoštovani!

V Rotary klubu Ljubljana se zavedamo stiske prenekaterih otrok in njihovih staršev. Zato že leta polagamo posebno pozornost na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Tudi na letošnjem 22. Miklavževem koncertu, katerega skupaj z RTV Slovenija in Rotary distriktom 1912 ter priznanimi slovenskimi umetniki, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem potrebujemo pomoč osnovnih šol. Če imate na šoli otroka ali več otrok, za katere veste, da bi z našo pomočjo lažje segli po znanju in se tako bolje pripravili na prihodnost, vas prosimo, da na nas v otrokovem imenu, seveda s privolitvijo staršev, naslovite vlogo za pomoč razpisa Rotary kluba Ljubljana za dodelitev pomoči otrokom iz socialno šibkih družin.

Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga lahko na 1. Programu TV Slovenija ogledate v soboto, 6. Decembra 2014, ob 20. uri, ter s pomočjo SMS-sporočil MIKLAVZ5 na 1919, ki jih bo mogoče pošiljati vse do konca decembra.

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljam,

Danijel Petrovič,
Predsednik Rotary Klub Ljubljana

Miklavzev koncert

Ljubljana, 4. 12. 2014

Miklavžev koncert 2014 - Za otroke iz socialno šibkih družin

V okviru dobrodelnega Miklavževega koncerta lahko od 1. 11. 2014 pa vse do 31. 12. 2014 pošljete SMS s ključno besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarite 5 evrov.

V Rotary klubu Ljubljana bomo tudi letos nesebično pomagali otrokom, ki so prikrajšani za radosti prazničnih dni. Skupaj z RTV Slovenija in priznanimi glasbenimi ustvarjalci bomo priredili že 22. Dobrodelni Miklavžev koncert. Zbrana sredstva bomo namenili slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki, in sicer za kritje stroškov šolskih malic in kosil, za nakup šolskih potrebščin, omogočili jim bomo udeležbo v šoli v naravi ter šolskih ekskurzij in obisk obšolskih dejavnosti. Vsi nastopajoči, priznani slovenski glasbeni in umetniški ustvarjalci, so se odrekli honorarju za svoj nastop in tako omogočili, da bo celoten izkupiček koncerta namenjen izključno otrokom.

Koncert se bo letos odvijal v studiu Televizije Slovenija, ogledali pa si ga boste lahko na 1. programu TV Slovenija, v soboto, 6. decembra 2014, ob 20.05. V plemenit namen lahko prispevajo vsi gledalci in ljudje dobrih src! Donacije bomo v času oddaje sprejemali na telefonski številki 01/ 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, katerim zaupate svoje podatke in znesek, ki bi ga darovali in poslali vam bomo položnico na vaš naslov. Poljubni znesek lahko nakažete na transakcijski račun Rotary kluba Ljubljana SI56 0201 0009 2221 746, referenca 12 0000000020141.

Med 1. novembrom in 31. decembrom pa lahko pošljete sporočilo SMS-sporočilo s ključno besedo MIKLAVZ5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za otroke iz socialno šibkih družin. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Simobila, Tušmobila, Debitela, Izimobila in Bob-a. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni spodaj.

Ponovitev koncerta si boste lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija, v torek, 9. decembra 2014, ob 17.45 in tudi takrat boste lahko darovali na telefonsko številko 01/ 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, katerim zaupate svoje podatke in znesek, ki bi ga darovali in poslali vam bomo položnico na vaš naslov.

Miklavzev koncert

Foto: Ž.Stevanič.

Ljubljana, 19. 11. 2014

Pot miru na Komno

Rotary klub Ljubljana in partnerji so skupaj prenovili spominsko sobo v koči na Planini na Kraju ter postavili nove informacijske table tematske poti.

Ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne je Rotary klub Ljubljana v sodelovanju s Turizmom Bohinj, Občino Bohinj, PD Srednja vas in PD Ljubljana Matica s pomočjo donacije očesne optike Baron & Baron ter drugih donatorjev prenovili spominsko sobo v koči na Planini na Kraju ter omogočili postavitev novih informacijskih tabel tematske poti. Poti, ki so v času velike vojne služile vojski, so skozi leta postale planinske poti. Pot, ki jo je v svojih knjigah omenil tudi Tomaž Budkovič in vodi od Savice čez Komno do Krna, je sedaj postala Pot miru. S postavitvami tabel o oskrbovalnem zaledju za krnsko bojišče pa smo pohodnikom omogočili, da na poti izvedo veliko o dogajanju na tem območju v času 1. svetovne vojne.

O Poti miru so poročali tudi v sklopu Prvega Dnevnika, 23. 8. 2014, na prvem programu Televizije Slovenija. Prispevek si lahko ogledate na tukaj.

Pot miru na Komno

Ljubljana, 26. 8. 2014

Razpisane štipendije za leto 2014/15

Razpis je namenjen nadarjenim dijakom in študentom za študij in raziskovalno delo v Sloveniji ali tujini. Prijavo pošljite najkasneje do 15. maja 2014.

Rotary klub Ljubljana v sodelovanju z ostalimi ljubljanskimi Rotary klubi že vrsto let podeljuje štipendije mladim nadarjenim dijakom ali študentom in jih podpira na njihovi strokovni poti. Cilj štipendij je negovanje etičnih in moralnih načel ter razvoj kulturnih in ustvarjalnih odnosov v slovenskem, evropskem in mednarodnem prostoru.

Spodaj je objavljen razpis za štipendije in razpisni pogoji s podrobnejšimi navodili. Prijave na razpis sprejemamo na naslov Rotary kluba Ljubljana najkasneje do 15. maja 2014.

Ljubljana, 31. 3. 2014

Bliža se Veliki Rotarijski ples

Rotarijci bomo skupaj zaplesali v soboto, 1. februarja, v Grand Hotelu Union. Zbrana sredstva bomo namenili nadarjenim dijakom in študentom.Oglejte si razpored miz in se nam pridružite na dogodku z dobrim namenom.

Že 24. Veliki Rotarijski ples se bo tudi tokrat odvijal v Grand hotelu Union z začetkom ob 19.30 uri. Zavrteli se bomo v slogu naše tradicionalne ideje, da se dobro vrača z dobrim. Plesali bomo s plemenitim namenom in z zbranimi sredstvi pomagali nadarjenim dijakom in študentom na njihovi poti. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli Šok orchestra z Ano Soklič, gosta večera pa bosta slovenska sopranistka Sabina Cvilak in harmonikar Janez Dovč. Spodaj najdete razpored miz, označena pa je tudi zasedenost.

Za več informacij o plesu pokličite na telefonsko številko 041 861 000.

RAZPORED MIZ

Bliža se Veliki Rotarijski ples

Ljubljana, 16. 1. 2014

Uspeh Miklavževega koncerta

Z Dobrodelnim Miklavževim koncertom 2013 smo zbrali 37 tisoč evrov za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin.

Sinoči se je na prvem programu TV Slovenija odvijal že 21. Dobrodelni Miklavžev koncert, ki ga že vrsto let v sodelovanju pripravljajo Rotary klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 in RTV Slovenija. Zbranih je bilo 37 tisoč evrov, ki jih bodo prejeli osnovnošolci iz socialno šibkih družin po vsej Sloveniji.

Tudi tokrat so k projektu pristopili številni slovenski glasbeniki in umetniki, ki so se v dobro osnovnošolcev iz socialno šibkih družin iz vse Slovenije, odrekli honorarjem. Koncert se je začel z nastopom Perpetuum Jazzile, nastopili pa so tudi Zala Kravos, Vlado in Milan Kreslin, otroška step skupina Kazina, Družina Kos iz Ponikve, Matej Hotko in Big band Akademije za glasbo, hornist Teodor Blagojević, Nuška Drašček Rojko, Ana Klašnja in Lucas Jerkander, Flora in Paris ter Sabina Cvilak. Nastopajoče pa je spremljal tudi Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Simona Krečiča. Prireditev sta povezovala slovenska igralka Tjaša Železnik in tenorist Branko Robinšak.

V slabi uri in pol so gledalci s klici in SMS sporočili v dobrodelne namene darovali 37 tisoč evrov, ki bodo namenjeni za udeležbo na ekskurzijah, šolah v naravi ali taborih tistih otrok, katerih starši tega dodatnega plačila ne zmorejo. Donacije pa so namenjene tudi nakupu športnih rekvizitov in druge opreme za izvenšolske dejavnosti ter šolskih potrebščin.

Darovanje bo vse do konca decembra mogoče tudi preko SMS sporočil. Sredstva v višini 5 evrov lahko uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev darujejo že s poslanim SMS sporočilom MIKLAVZ5 na 1919. Tisti, ki bi želeli prispevati več, pa znesek nakažejo na transakcijski račun Rotary kluba Ljubljana SI56 0201 0009 2221 746 z referenco 12 0000000020133.

Uspeh Miklavževega koncerta

Ljubljana, 6. 12. 2013

Heksagonala 2013

Na Heksagonali se je tokrat zbralo le 5 klubov. Razpravljali so o urbanem razvoju mest.

Srečanje klubov Heksagonala je nastala iz Pentagonale, ko se je srečevalo pet klubov iz Slovenije (RC Ljubljana), Nemčije (RC Passau), Avstrije (RC Klagenfurt), Italije (RC Udine) in Madžarske (RC Budimpešta). Letos smo k sodelovanju povabili še RC Zagreb, se pa sestanka žal niso mogli udeležiti predstavniki RC Budimpešta. Srečanje temelji na ideji vračanja v okolje, v katerem klubi delujejo, vsako leto pa tema srečanja zajema trajnostni urbanizem.

Rotary klub Ljubljana je k predstavitvi povabil prof. Janeza Koželja, podžupana mestne občine Ljubljana, ki je pokazal, kako se je Ljubljana razvijala od leta 2007 pa do danes ter kakšni so še načrti za razvoj. Vsak od klubov je pripeljal tudi svojega govorca, ki je na primeru mesta prikazal, s kakšnimi izzivi se srečujejo ter do kakšnih rešitev so prišli. Tako so Rotarijci omogočili povezovanje predstavnikov mest in priložnost za deljenje idej o urbanističnih projektih.

Heksagonalo bo prihodnje leto gostil RC Zagreb, ki bo nadaljeval temo trajnostnega razvoja v mestih.

Spodaj so pdf verzije predstavitev:

Heksagonala 2013

Ljubljana, 21. 11. 2013

Za otroke iz socialno šibkih družin

V okviru dobrodelnega Miklavževega koncerta lahko od 1. 11. 2013 pa vse do 31. 12. 2013 pošljete SMS s ključno besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarite 5 evrov.

V Rotary klubu Ljubljana bomo tudi letos nesebično pomagali otrokom, ki so prikrajšani za radosti prazničnih dni. Skupaj z RTV Slovenija in priznanimi glasbenimi ustvarjalci bomo priredili že 21. Dobrodelni Miklavžev koncert. Zbrana sredstva bomo namenili slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki, in sicer za kritje stroškov šolskih malic in kosil, za nakup šolskih potrebščin, omogočili jim bomo udeležbo v šoli v naravi ter šolskih ekskurzij in obisk obšolskih dejavnosti. Vsi nastopajoči, priznani slovenski glasbeni in umetniški ustvarjalci, so se odrekli honorarju za svoj nastop in tako omogočili, da bo celoten izkupiček koncerta namenjen izključno otrokom.

Koncert se bo letos odvijal v studiu Televizije Slovenija, ogledali pa si ga boste lahko na 1. programu TV Slovenija, v četrtek, 5. decembra 2013, ob 20. uri. V plemenit namen pa lahko prispevajo tudi vsi gledalci in ljudje dobrih src. Poljubni znesek lahko nakažete na transakcijski račun Rotary kluba Ljubljana SI56 0201 0009 2221 746, referenca 12 0000000020133. Med 1. novembrom in 31. decembrom pa lahko pošljete sporočilo SMS-sporočilo s ključno besedo MIKLAVZ5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za otroke iz socialno šibkih družin. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Simobila, Tušmobila, Debitela, Izimobila in Bob-a. Telekom Slovenije se odpove vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni spodaj.

Za otroke iz socialno šibkih družin

Ljubljana, 4. 11. 2013

Rotary štipendija v roke Tanje Sonc

Rotarijanci so se ob podelitvi štipendij za mlade, nadarjene študente zbrali v Viteški dvorani Križank, kjer je ob slavnostni podelitvi potekal tudi koncert mladih glasbenikov, Gallusovih varovancev. Štipendijo v znesku 12.000 evrov je prejela violinistka Tanja Sonc, ki se je prav tako predstavila z nekaj skladbami.

Rotary klub Ljubljana ob podpori vseh slovenskih Rotary klubov vsako leto na dobrodelnem Velikem rotarijskem plesu s pomočjo dražbe umetniških del zbira sredstva za štipendije mladih, nadarjenih študentov in dijakov, s čimer želijo prispevati k spodbujanju študija in kakovosti dela mladih na poti k strokovnim znanjem. Letos so zbrali 12.000 evrov, ki so jih namenili Tanji Sonc.

Tanja trenutno nadaljuje študij na Zürcher Hochschule der Künste v Zürichu, kjer ji bo štipendija prišla še kako prav. Kot pravi sama, je izobraževanje in življenje v Švici drago, zato ji bo štipendija zelo pomagala pri nadaljnjem izobraževanju. "Mislim, da je to zelo dobra iztočnica za prihodnost, saj mi bo s tem omogočeno izpopolnjevanje pri najboljših profesorjih," je o tem, čemu bo namenila štipendijo, povedala štipendistka.

Predsednik Rotary kluba Ljubljana Miha Dobrin, ki je mladi glasbenici predal štipendijo, je izpostavil prizadevanje vseh ljubljanskih in slovenskih Rotary klubov pri podpori nadarjenih mladih. O odločitvi, komu podelijo štipendijo, pa je dejal: "Komisija je imela težko nalogo, da je med 32 prijavami, ki smo jih prejeli, izbrala najboljših pet, ki so jih poslali res izjemni mladi upi. Še težje pa je bilo med temi petimi izbrati najbolj izjemno, vendar nas je Tanjin talent prepričal in menim, da smo se pravilno odločili."

Štipendistka Rotary Tanja Sonc

Ljubljana, 11. 9. 2013

Vivant Laureati v Križankah

Združeni ljubljanski Rotary klubi in Ustanova Gallus vas vabimo na koncert Gallusovih varovancev Vivant Laureati, ki bo potekal 9. Septembra, ob 19.30, v Viteški dvorani Križank. Ob koncertu slovenskih mladih upov klasične glasbe bomo podelili tudi štipendijo ljubljanskih Rotary klubov.

Na koncertu se bodo predstavili Gallusovi varovanci: viloniska Tanja Sonc, kitarist in skladatelj Nejc Kuhar, lutnjar Bor Zuljan, klarinetist in skladatelj Goran Bojčevski, koncertni harmonikar Izidor Kokovnik in pianistka Željka Mandarić.

Vstopnice so na voljo na blagajni Križank in na prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice je 20 €, del vstopnine je namenjen podpori programa Ustanove Gallus.

Več v vabilu.

Ljubljana, 29. 8. 2013

Novi predsednik Rotary kluba Ljubljana je Miha Dobrin

V sredo, 19. junija, smo se člani Rotary kluba Ljubljana, Innerwheel kluba ter Rotaract kluba Ljubljana zbrali v Modrem salonu hotela Union na tradicionalnem srečanju ob izteku rotarijskega leta. Predsedniki klubov so predstavili delo v preteklem letu, v okviru srečanja pa je potekala tudi primopredaja predsedniške funkcije.

Franci Zavrl je tako predsedovanje slavnostno predal Mihi Dobrinu, ki bo v rotarijskem letu 2013/2014 vodil Rotary klub Ljubljana. Dobrin je ob primopredaji predstavil tudi načrte za naprej in spomnil na zaveze rotarijstva. Na srečanju smo podelili tudi priznanje Paul Harris Fellow, ki sta ga letos prejela Janez Gril in Edvard Škodič, člana Rotary kluba Ljubljana.

Ljubljana, 20. 6. 2013

Objavljen razpis za nagradne štipendije

Rotary klub Ljubljana tudi v šolskem letu 2013/2014 razpisuje nagradne štipendije za nadpovprečno nadarjene ljubljanske dijake in študente.

Z nagradnimi štipendijami želimo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini. Prijave lahko študenti in dijaki pošljejo najkasneje do 20. maja 2013 na naslov Rotary klub Ljubljana, Komisija za podelitev nagradne štipendije, Grand hotel Union, Miklošičeva 1, 1000 Ljubljana.

Razpis lahko preberete tukaj, razpisni pogoji pa so objavljeni v razdelku štipendije. Za dodatne informacije pa se lahko zglasite tudi na klubu vsako sredo med 19.30 in 20.00 uro.

Uspešen 24. Veliki rotarijski ples

Minulo soboto so se na plesu družili rotarijci in prijatelji dobrega srca, ki so s prispevki na dražbi in srečelovu skupaj zbrali 15.000 evrov. Sredstva bodo šla v sklad za finančno podporo mladim na področju izobraževanja.

Kot vsako leto, bo tudi letos objavljen razpis za finančno pomoč mladim in nadarjenim dijakom in študentom, s katerim bo Rotary klub Ljubljana omogočil nadaljnje šolanje. V preteklih letih pa so rotarijci iz sklada za štipendije več kot 30 štipendistom namenil preko 350.000 evrov.

Na Miklavževem koncertu zbrali skoraj 60.000 evrov

Slovenski glasbeni in plesni ustvarjalci so v soboto zvečer v okviru že 20. Dobrodelnega Miklavževega koncerta nastopili z dobrim namenom, pomagati osnovnošolcem iz socialno šibkih družin. 20. Miklavžev koncert je potekal v čudovitem ambientu prenovljene dvorane ljubljanske Opere. Ponovitev koncerta bo v torek, 4. decembra, ob 17. uri, na 2. programu televizije Slovenija, takrat pa bodo tudi odprte telefonske številke za donacije.

S poslanim SMS-om MIKLAVZ5 na 1919 lahko uporabniki Mobitela, Tušmobila in Simobila darujete 5 evrov še vse do konca decembra. Vsi operaterji se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Čez celo leto pa lahko otrokom pomagate z nakazilom na bančni račun Rotary kluba Ljubljana SI56-0201-0009-2221-746 odprtem pri NLB, s sklicem SI00 20125.

Donacije v času 20. Dobrodelnega Miklavževega koncerta

Za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin in Centru za sluh in govor Maribor lahko darujete preko SMS-ov, transakcijskega računa ali med ogledom oddaje.

Od začetka novembra pa vse do konca decembra lahko darujete 5 evrov s poslanim SMS-om MIKLAVZ5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, Simobila ter Tušmobila. Vsi operaterji se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil . Vse leto pa donacije sprejemamo na našem transakcijskem računu pri NLB SI56-0201-0009-2221-746 s sklicem SI00 20125. V času prenosa koncerta, ki si ga boste na 1. programu Televizije Slovenija lahko ogledali v soboto, 1. decembra 2012, ob 20. uri, ter v času ponovitve prenosa, ki bo v torek, 4. decembra 2012, ob 17. uri, na drugem programu, pa bodo objavljene tudi telefonske številke, na katere lahko pokličete ter darujete sredstva po svoji želji.

Prisluhnite zgodovini rotarijcev

V nedeljo, 4. novembra, boste lahko na 3. programu Radia Slovenija (ARS) ob 18:05 prisluhnili prispevku o zgodovini rotarijcev.

V oddaji Spomini, pisma, potopisi bo v prispevku predstavljen govor Dr. Viljema Krejčija iz leta 1935, z naslovom »Pod srečno zvezdo rojeni«. Govor enega od začetnikov rotarijstva a Slovenskem bo upodobil dramski igralec Brane Grubar.

Dr. Viljam Krejči je bil advokat v Ljubljani. V slovenski prestolnici je bil soustanovitelj Rotary kluba Ljubljana in njen predsednik v letih 1932/33 in 1937/38. V klubu je dajal pobude in vodil različna humanitarna prizadevanja, bil pa je tudi predsednik Rdečega križa. V letih 1934/35 je bil prvi Slovenec, ki je bil izbran za guvernerja rotarijskega distrikta.

Bliža se že 20. Miklavžev koncert

Rotary klub Ljubljana bo v sodelovanju z RTV Slovenija v decembru organiziral že 20. dobrodelni Miklavžev koncert. Jubilejni koncert se bo odvijal 1. decembra, gledalci pa si ga bodo lahko ogledali na 1. programu televizije Slovenija.

V 20. letih se je podoba dogodka precej spremenila, naš namen pa je ostal enak. Tudi letos želimo zbrati čim več sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin in ob nastopih dobrodelnih ustvarjalcev gledalcem polepšati večer. Svečan dogodek bomo popestrili s pestrim programom ter nastopi priznanih slovenskih izvajalcev klasične in zabavne glasbe ter proslavili vse, kar smo ob pomoči nastopajočih, gledalcev in vseh, ki so se k projektu kako drugače pridružili, dosegli v preteklih 20. letih.

Mladi štipendisti Rotary kluba Ljubljana

Rotary klub Ljubljana vsako leto mladim in nadpovprečno uspešnim ljubljanskim dijakom in študentom podeljuje štipendije ter z zbranimi sredstvi nadarjenim mladim pomaga pri plačilu študijskih šolnin. Mladi štipendisti so ob prejetju štipendije o svojem študiju povedali nekaj besed:

Franci Zavrl novi predsednik Rotary cluba Ljubljana

V sredo, 13. junija, smo se člani Rotary cluba Ljubljana, Inner Wheel kluba ter Rotaract kluba Ljubljana zbrali v Modrem salonu hotela Union na tradicionalnem srečanju ob izteku rotarijskega leta. V okviru srečanja je potekala tudi primopredaja predsedniške funkcije. Dosedanji predsednik Rotary cluba Ljubljana Franci Mugerle je predsedovanje slavnostno predal Franciju Zavrlu, ki bo klub vodil v rotarijskem letu 2012/2013. Ob primopredaji predsedništva je Zavrl predstavil načrte kluba za prihodnje leto, na večerji pa smo podelili tudi priznanje Paul Harris Fellow, ki so ga prejeli Aleksander Čolnik ter rotarijski organizaciji Rotaract klub Ljubljana in Inner Wheel Klub Ljubljana.

Ljubljana, 14.6.2012

Nova spletna stran RC Ljubljana!

Ideja o novi spletni strani Rotary kluba Ljubljana se je porodila v decembru 2011 in po šestih mesecih trdega dela je rezultat pred vami, dragi internetni obiskovalci.

Če kaj manjka, je kriv Edvard Škodič.

Če je vse ok, so najzaslužnejši Edvard Škodič, Jani Bavčer, Franci Zavrl, Aljoša Domjan ter strokovna sodelavca Manja Melnik in Aljoša Horvat.

Hvala ekipama Pristopa in Renderspacea za vrhunsko izvedbo spletne strani!

Izvršni tajnik RC Ljubljana 2011/12
Ljubljana, 13.6.2012