Veliki rotarijski ples 2012

V veliki dvorani Grand hotela Union se je minulo soboto odvil Veliki rotarijski ples – dobrodelna prireditev, ki jo že 23. leto zapored prireja Rotary klub Ljubljana. Prireditev je bila tokrat posvečena nekdanjim štipendistom RC Ljubljana, ki smo jih skozi večer tudi bolje spoznali. Nagradni štipendiji Rotary kluba Ljubljana za nadaljevanje študija v skupni vrednosti 10 tisoč evrov sta letos prejeli študentka filmskega scenarija in študentka družinskih študij. Ples je spremljala tudi dražba umetniških del priznanih umetnikov in nekaterih nekdanjih štipendistov RC Ljubljana. Izkupiček dražbe je znašal 4360 evrov.

Nagradni štipendiji Rotary kluba Ljubljana v skupni vrednosti 10 tisoč evrov sta prejeli študentka magistrskega študija filmskega scenarija v Angliji Anja Bunderla in študentka magistrskega študija družinskih študij v Ljubljani Anja Klančar.

Sredstva za štipendije so se zbirala tudi z dražbo unikatnih umetniških del priznanih slovenskih umetnikov. Slike izjemnih slovenskih umetnikov je za dražbo prispevala Galerija Zala, sodelovala pa sta tudi nekdanja štipendista RC Ljubljana, umetnika Ištvan Huzjan in Mojca Borko.