RAZPIS ZA DODELITEV POMOČI OSNOVNOŠOLCEM, KI ŽIVIJO V TEŽKIH RAZMERAH

Dragi rotarijski prijatelji, nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega kraja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

Dobrodelna sredstva so namenjena kritju stroškov osnovnošolcev šolskih kosil, izven šolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin in za udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Kot vsako leto, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru 31. Miklavževega koncerta, ki si ga boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija, v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 20:05.                                     

 Zelo bomo veseli, da se nam z dobrodelnim klicem med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, zaupali jim boste svoje podatke in znesek koliko bi želeli podariti. V naslednjih dneh po oddaji boste prejeli položnico na vaš naslov.

Darujete lahko tudi s pomočjo SMS-sporočil, tako da pošljete besedo MIKLAVZ10 na 1919 in podarili boste 10€ in da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€.  Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.

Darujete lahko že sedaj in vse do konca decembra.

Kdor hitro da – dvakrat da. Pošljite ključno besedo MIKLAVZ10 na 1919. 

Vabljeni k ogledu 31. MIKLAVŽEVEGA KONCERTA, 3.12.2023 ob 20:05 na RTV SLO1.

Blaž Šterk

PREDSEDNIK | ROTARY KLUB LJUBLJANA

17. november, 2023