RAZPIS ZA DODELITEV POMOČI OTROKOM, KI ŽIVIJO V TEŽKIH RAZMERAH

Rotarijci širom Slovenije pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Na letošnjem 27. Miklavževem koncertu, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bomo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč. Nagovorite osnovno šolo ali šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

Letos bomo sredstva zbirali v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 20.05.
Zelo bomo veseli, da se nam z dobrodelnim klicem med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, kjer bodo prijazni telefonisti sprejeli vaš klic, zaupali jim boste svoje podatke in znesek koliko bi želeli podariti. V naslednjih dneh po oddaji boste prejeli položnico na vaš naslov. Darujete lahko tudi ter s pomočjo SMS-sporočil, tako, da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€. Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.

Darujete lahko že sedaj od 1.11. in vse do konca decembra. Kdor hitro da – dvakrat da. Pošljite ključno besedo MIKLAVZ5 na 1919

Vabljeni k ogledu 27. MIKLAVŽEVEGA KONCERTA, 1.12.2019 ob 20:05 na RTV SLO1

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo,

Rotary Klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 Slovenija in RTV Slovenija

6. november, 2019