RC Ljubljana ima novega predsednika, 41. predsednik kluba je Marko Golob.

1.7. 2020 smo imeli 1946. srečanje kluba (od leta 1931) in 1448. srečanje od ponovne ustanovitve (od leta 1990)

Predsedniško verigo kluba je prevzel 41. predsednik RC Ljubljana Marko Golob.

Dosedanji predsednik Jurij Ule se je iskreno zahvalil svoji ekipi za vso pomoč v njegovem predsedniškem mandatu in zaželel vse dobro novemu predsedniku.

V klub smo sprejeli tri nove člane. Tit Plevnik, Jure Pučko in Jurij Stariha dobrodošli v RC Ljubljana.

Podelili smo priznanje Paul Harris Fellow. Letošnji prejemnik je bivši predsednik Edvard Škodič. Predsednik Jurij Ule je ob podelitvi povedal:

»Prijatelju Edvardu Škodiču letos teče dvanajsto (12) leto članstva v Rotary klubu Ljubljana, a je že pustil neizbrisen pečat v rotarijskem delovanju”

Podelili smo štipendijo za letošnje rotarijsko leto katero je prejela Ana Kisovar. V študijskem letu 2020/21 je sprejeta na podiplomski študij na prestižni Oxford University. Svoje izobraževanje in znanstveno raziskovalno delo bo nadaljevala na področju epidemiološkega ozadja neplodnosti pri endometriozi na oddelku Nuffield-Oxford, ki je ena od vodilnih na tem področju v svetovnem merilu.

Ker se podelitve sama ni mogla udeležiti, je ček prejela njena mati, nam pa je stik z njo omogočila videokonferenca Zoom, preko katere nas je Ana pozdravila in se zahvalila.

Program je povezoval naš prijatelj Tomaž Bole, glasbene točke pa je izvajal kvartet Ameba, ki ga sestavljajo dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Zaigrali so nam dela Dvořaka, Kreislerja in Gardela.

10. julij, 2020