RC LJUBLJANA IMA NOVEGA PREDSEDNIKA – PREDSEDNIK ZA LETO 2021/22 JE DAVID LUKANOVIĆ

NA SLAVNOSTNEM SREČANJU RC LJUBLJANA -1996. srečanje (od leta 1931), 1499. srečanje od ponovne ustanovitve (od leta 1990) 23. 6. 2021 je na P R I M O P R E D A J I predsedniške verige in s tem predaje dolžnosti novemu predsedniku, predsedništvo kluba prevzel David Lukanović.

Slavnostni dogodek se je kot vedno začel s slovensko himno, himno EU in rotarijsko himno.

V svojem nagovoru je prijatelj Tomaž Bole spregovoril nekaj besed o rotarijstvu in dejal, da je naloga rotarijcev služiti v dobro vseh. Razmišljamo drugače, najdemo izvirne rešitve in ustvarjamo po vsem svetu. Prepoznavamo vzroke težav in vplivamo globalno in lokalno.

RCL primopredaja
RCL primopredaja
RCL primopredaja

Predsedniku Marku Golobu je bilo vodenje našega kluba čudovita izkušnja, saj mu je Rotary vedno pomenil nekaj več. Imel je celo vrsto načrtov, ki jih je preprečil covid, kljub temu pa klub ni zastal, vseeno smo imeli čudovita predavanja prek zooma in najvišje prezence v tem času. Torej smo kljub omejitvam nadaljevali rotarijsko življenje. Praznovali smo 30. letnico kluba, poleg tega tudi 90 let kluba, žal pa enega od članov ni več med nami. »Rotarijstvo je način življenja, sobivanje generacij nas bogati in povezuje ter ohranja dobro voljo med nami. Ob takih članih je lahko biti predsednik!« je povedal.

RCL primopredaja – Marko Golob

Prijatelj Tomaž Bole je predstavil glasbenike. Vsi trije študirajo v Grazu in med korono niso lenarili, ampak so se še bolj posvetili študiju. Po enoletnem premoru bodo tokrat nastopili prvič, in sicer s priredbo klasičnih del – Classical with attitude.

Prvo glasbeno točko je predstavil pianist Ata Üstü Bilgin: Black Earth

Sledil je sprejem novih članov:

Miha Škerlavaj – boter Blaž Šterk

Simon Šketa – boter Edvard Škodič

Mark Boris Andrijanič – boter Edvard Škodič

Botri so na kratko predstavili svoje varovance in jim pripeli rotarijske značke.

Predsednik Golob je za tem utemeljil in podelil priznanja Paul Harris Fellowship:

– Jurij Ule je bil past president v posebnem času, vendar je dokazal, da tudi covid ne more ustaviti našega kluba. Uresničil je vse cilje, samo predsedniškega izleta ni uspel izpeljati.

RCL primopredaja

– Franci Zavrl je član, ki vedno priskoči na pomoč, in kot je rekel predsednik: »Who you gonna call? Zavrla!« in vedno prispeva k delovanju kluba.

RCL primopredaja

– Edvard Škodič – »Redko vidimo rotarijca s takim žarom.« Odkril je zgodovino kluba in nove zgodbe, ki ljudi »držijo« skupaj, ponosni smo na tradicijo izpred druge vojne. Urejal je tudi zoom in organiziral izredna predavanja.

RCL primopredaja

Prijatelj Bole je nato predstavil utemeljitev Komisije za podelitev štipendije. Prvonagrajeni Anže Šumah se podelitve ni mogel udeležiti in se je predstavil po zoomu, se zahvalil za nagrado, ki mu bo zelo pomagala doseči cilje. Ceni napore rotaryja, da pomaga mladim nadaljevati študij v tujini, saj sami ne bi zmogli. Drugouvrščena nagrajenka Anja Lobnik je dejala, da ji nagrada veliko pomeni, saj bo z njeno pomočjo pridobila veliko znanja in pisala filmsko glasbo v Los Angelesu, kar so njene sanje.

Predsednik Golob je nato predal predsedniško verigo novemu predsedniku Davidu Lukanoviču in poudaril, da mu predaja vodenje in tudi odgovornosti kluba.

RCL primopredaja

Novi predsednik se je zahvalil za podporo in dejal, da je vodenje tako prestižnega kluba velika odgovornost da se bo trudil gojiti ta ugled še naprej. Vztrajal bo na poti, ki so jo začrtali že njegovi predhodniki. Še naprej bo poudarek na Miklavžu in plesu, veliko pa bo tudi novih načrtov. Zaveda pa se, da brez ekipe načrtov ni mogoče izvesti. Na kratko je predstavil ekipo:

RCL primopredaja
  • podpredsednik Marko Golob,
  • tajnik Jernej F. Kamenik,
  • klubski mojster Blaž Šterk,
  • mladinska dej. Tit Plevnik,
  • zakladnik Aleš Žnidarič,

Že vnaprej se je zahvalil za pomoč vseh, kajti »uspeh gradijo ponosni in si upajo spreminjati svet«.

13. julij, 2021