RC LJUBLJANA IMA NOVEGA PREDSEDNIKA – PREDSEDNIK ZA LETO 2023/24 JE BLAŽ ŠTERK

NA SLAVNOSTNEM SREČANJU RC LJUBLJANA – 2083. srečanje (od leta 1931), 1586. srečanje od ponovne ustanovitve (od leta 1990) 7. 6. 2023 je na P R I M O P R E D A J I predsedniške verige in s tem predaje dolžnosti novemu predsedniku, predsedništvo kluba prevzel Blaž Šterk kot 44. predsednik RC Ljubljana

Predsednik kluba Blaž Šterk 2023-24

Slavnostni dogodek se je kot vedno začel s slovensko himno, himno EU in rotarijsko himno 7. junija 2023 ob 19h v Vrtni dvorani hotela Union eurostars.

Sledila je glasbena točka v izvedbi Nikole Pajanovića, nato pa slovesni sprejem novih članov, ki so jih predstavili botri in jim podelili rotarijske značke:

Sprejem novih članov kluba

Miha Stražišar – boter Aleš Jenčič
Marko Brezigar – boter Aleš Žnidarič
Nejc Avbelj – boter Bogo Zupančič
Uroš Čibej – boter Mathieu Delor

Predsednik Janez Gril in član Komisije za podelitev nagradne štipendije, Danijel Petrovič, sta pozvala na oder najprej prejemnico manjše štipendije, Lariso Kotnik, nato pa še Sarah Pucko in jima izročila čeka. Obe sta se za nagrado zahvalili in dejali, da jima bo darovani znesek v veliko pomoč pri študiju v tujini.

prejemnico manjše štipendije, Larisa Kotnik
prejemnica velike štipendije Sarah Pucko

Nagovor predsednika predsednika Janeza Grila o delu kluba v rotarijskem letu 2022/2023:
“Dragi prijatelji RC Ljubljana, spoštovani gostje iz drugih prijateljskih klubov, gospe in gospodje, lepo pozdravljeni, posebej še štirje kandidati za nove člane RC Ljubljana, dobrodošli! Prisrčen pozdrav novemu predsedniku in njegovi ekipi!
Rotarijsko leto, v katerem mi je bilo v čast biti vaš predsednik, je minilo. Kakšen predsednik sem bil, boste povedali drugi. Sam bi rad rekel le: Brez vaše pomoči ne bi šlo. Hvala ekipi in vsem članom za pomoč in naklonjenost. Doslej je bilo 35 srečanj in šest sestankov UO.
Dobrodelne projekte, ki so ponos kluba: Miklavžev večer, Veliki rotarijski ples in sodelovanje pri drugih dobrodelnih pobudah, smo izpeljali z odliko. Hvala prijateljem, ki ste prevzeli delo in organizacijo. Povezave s prijateljskimi klubi smo ohranili. Predavanja so bila zanimiva in koristna. Pav tako tudi rotarijska izleta v Rim in na Malto.
Članstvo v RC pomeni, da se v zasebnem in javnem življenju odlikujemo v korist širše skupnosti. Rotary je to, kar smo njegovi člani in članice. Moja želja je bila, da bi se o tem več pogovarjali na klubskih večerih, si izmenjevali izkušnje in se spodbujali. Zato so sestanki! »S praznimi sedeži se ni mogoče pogovarjati«, piše v rotarijskih priporočnikih. Tu, žal, nisem bil uspešen. Naša povprečna prisotnost je nižja od zahtevane. To me žalosti. Z našo pripadnostjo rotarijstvu je nekaj narobe. Članstvo v RC ne sme biti rezultat različnih kalkulacij, ampak sad rasti v medsebojnem prijateljstvu, sodelovanju in dobrodelnem delovanju. Novemu vodstvu želim več uspeha.
Toliko, dragi prijatelji! Iskrena hvala za pomoč in podporo! In vse najboljše želje novemu predsedniku, njegovi ekipi in novim članom! Ostanimo prijatelji!”
Janez Gril

Sledila je predaja predsedniških dolžnosti. Predsednik Janez Gril je rotarijsko verigo in s tem tudi dolžnosti predal novemu predsedniku, Blažu Šterku.

Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
Rotary klub Ljubljana 2023
4. avgust, 2023